competition 102
Home Tanklocaties FAQ Contact
Nederlands English

FAQ

Nieuws
Toon  
Verberg  
LET OP! In verband met de herintroductie van de Euro98 in ons netwerk hebben wij besloten om richting het einde van het jaar de Competition102 te vervangen voor de Euro98. Vanaf 1 oktober zullen wij de stations waar Competition102 aangeboden wordt langzaam uitfaseren. De Competition102 brandstof zal worden vervangen voor een Premium 98.
Waarom staat er een E5 sticker bij het competition 102® product?
Toon  
Verberg  
In de nieuwe Europese regelgeving is er geen rekening gehouden met een benzineproduct zonder ethanol, waardoor competition 102® automatisch in de E5 productgroep valt. Een E5 sticker betekent dat het product maximaal 5% (dat kan dus van 0 tot 5 zijn) ethanol mag bevatten. Aan de samenstelling van competition 102® is en wordt niks veranderd en dus bevat het geen ethanol.
Waarom competition 102®?
Toon  
Verberg  
EG Group heeft als innovatieve oliemaatschappij behoeften vanuit de markt samengebracht in een nieuw product: competition 102®. EG Group kan dankzij haar eigen depot, distributiemiddelen en netwerk van tankstations deze benzine met hoog octaangetal van gewaarborgde premiumkwaliteit aanbieden door heel Nederland.
Wat betekent een octaangetal van 102®?
Toon  
Verberg  
Het unieke octaangetal van competition 102® zorgt voor optimale prestaties. Een octaangetal wordt in Research Octane Number (RON) uitgedrukt. Het RON-getal van competition 102® is 102. Het RON-getal is een indicatie van de klopvastheid van de brandstof. Bij een te laag RON-getal kan er een onvolledige verbranding plaatsvinden. Hoe efficiënter deze verbranding is, des te meer vermogen uit de motor kan worden gehaald.
Wat zijn de kwaliteiten van competition 102®?
Toon  
Verberg  
De productie en distributie van competition 102® is exclusief in handen van EG Group. competition 102® voldoet aan de Europese kwaliteitsnorm EN228 en bevat geen ethanol. competition 102® wordt vanaf het eigen depot en met eigen tankauto’s naar de tankstations gereden. Hierdoor is de traceerbaarheid en de continue kwaliteit van competition 102® van raffinaderij tot in uw tank gewaarborgd.
Waar kan ik competition 102® verkrijgen?
Toon  
Verberg  
Competition 102 is nog op enkele tankstations beschikbaar door heel Nederland. Levering in 60L drums is helaas niet meer mogelijk. Klik hier voor een PDF-bestand met alle locaties.  
Is competition 102® verkrijgbaar in vaten?
Toon  
Verberg  
competition 102® is te bestellen in vaten van 60 liter via info@competition102.com of klik hier.
Waarom geen ethanol in competition 102®?
Toon  
Verberg  
Reguliere benzine bevat tegenwoordig ruim 5 procent ethanol. Voor voertuigen die dagelijks rijden, levert dit nagenoeg geen problemen op, maar voor oldtimers die lange tijd niet gebruikt worden, kan de toevoeging van ethanol storingen geven. competition 102® bevat géén ethanol waardoor u dus zonder problemen kunt blijven rijden in uw voertuig na een periode van stilstand.
Voor wie is competition 102®?
Toon  
Verberg  
competition 102® is geschikt voor iedere benzinemotor van de veeleisende liefhebber. Van de auto- en motorsporter, de racing professional en de oldtimerbezitter.
Wat is de prijs van competition 102®?
Toon  
Verberg  
Voor de actuele prijs van competition 102® verwijzen wij u naar een van de verkooppunten.
Waarom fluctueert de pompprijs van competition 102® niet parallel met die van reguliere benzine?
Toon  
Verberg  
competition 102® heeft een unieke samenstelling en is daardoor niet onderhevig aan dezelfde fluctuaties als reguliere benzine. Bovendien is competition 102® geen massaproduct zoals reguliere benzine maar wordt deze apart geproduceerd en wordt elke batch nauwkeurig getest alvorens deze aan de pomp wordt aangeboden. Deze aspecten hebben tot gevolg dat de prijsstelling van competition 102® niet parallel loopt met de prijsstelling van reguliere benzine.
Kan ik competition 102® betalen met mijn bankpas?
Toon  
Verberg  
U kunt competition 102® met alle gangbare bankpassen en tankpassen betalen.
Ik tank normaal euro 95, kan ik ook competition 102® tanken?
Toon  
Verberg  
In elke benzinemotor kunt u competition 102® tanken. Het effect is echter afhankelijk van de afstelling van uw motor. Voor vragen over de toepasbaarheid en het effect op de prestaties van uw voertuig verwijzen wij u naar uw fabrikant.
Is bio-ethanol toepasbaar in combinatie met competition 102®?
Toon  
Verberg  
Bio-ethanol is toepasbaar in combinatie met competition 102®. Voor optimale prestaties is dit echter niet gewenst vanwege de negatieve invloed die bio-ethanol kan hebben op de unieke samenstelling van competition 102®. Het octaangetal van 102 kan door gebruik in combinatie bio-ethanol aangetast worden.
Is competition 102® toepasbaar in een tweetaktmotor?
Toon  
Verberg  
competition 102® is toepasbaar in een tweetaktmotor. Vraag echter bij uw fabrikant na welke mengsmering u moet toevoegen. Dit kan een ander type mengsmering zijn dan bij Euro 95.
Staat uw vraag er niet tussen?
Toon  
Verberg  
Neem contact met ons op via info@competition102.com of via +31 (0)88 0123 600.
Dé brandstof voor de maximale prestatie!
Dé brandstof voor de maximale prestatie!